افسردگی، بیماری است که امید به ادامه زندگی و تمایل به انجام فعالیتهای روزمره را از فرد سلب میکند. افسردگی مراحلی دارد و وابسته به هر مرحله، میتوان مسیر درمان بیماری را پیمود. این بیماری مانعی بزرگ برای زندگی معمولی است و باید برای درمان آن اقدام کرد. افسردگی انواع مختلفی دارد و برای درمان هر فرد، روش کنترل افسردگی متفاوت است. اگرچه روشی کلی برای درمان افسردگی وجود ندارد اما در این مقاله رایجترین روشهای آن را مورد بررسی قرار میدهیم.

درمان افسردگی
سبک زندگی خود را تغییر دهید
تغییر حس و حال زندگی و انجام کارهایی متفاوت با قبل میتواند یکی از موثرترین راهها برای درمان این بیماری به ویژه درمان افسردگی خفیف باشد. در بسیاری از موارد بدون نیاز به دارو میتوان افسردگی را درمان کرد. برای تغییر سبک پیشین زندگی خود، ورزش را در برنامه روزمره قرار دهید. روزانه حدود ۳۰ دقیقه ورزش یا پیادهروی کنید. ورزش با ترشح سروتونین و اندورفین در مغز نیاز درمان به دارو را رفع میکند.
خود را در خانه حبس نکنید. از جمعها فاصل نگیرید و سعی کنید روابط اجتماعی خود را گسترش دهید. در کلاسها و جمعهای مختلف شرکت کنید تا با دوری از انزوا به درمان افسردگی خود کمک کنید.
خواب کافی و تغذیه مناسب از دیگر عوامل موثر بر درمان افسردگی هستند. اهمیت این دو عامل بیش از چیزی است که فکر میکنید. سعی کنید در برنامه غذایی خود از مواد قندی پرهیز کنید و کربوهیدراتهای پیچیده را جایگزین آنها کنید. کمتر از ۷ ساعت و بیشتر از ۹ ساعت نخوابید و ساعت خواب مناسب داشت باشید تا خستگی و پرخاشگری ناشی از خواب نامناسب در طول روز گریبانگیرتان نشود.
خود را در شرایط فشار و استرس قرار ندهید و از بودن در چنین موقعیتهایی پرهیز کنید. از روابط عاطفی و کاری پیچیده و پرفشار دوری کنید تا سلامت خود را به خطر نیندازید.
بیشتر بخوانید: نشانه های افسردگی و دلایل این بیماری
رواندرمانی
طبق رفتارهای غلط جامعه، افراد زیادی از مراجعه به متخصص روانشناسی برای درمان خود اجتناب میکنند. این کار را بیفایده میدانند و از بودن در محیط مشاوره خجالت میکشند. شرمندگی را کنار بگذارید. اهمیت روح خود را بشناسید و به دنبال سلامت آن باشید. در صورتی که موارد بالا بر درمان افسردگی شما بیتاثیر بود و دلیلی برای افسرده بودن خود نیافتید بهتر است برای سرعت درمانتان به روانشناس مراجعه کنید. جلسات رواندرمانی نگاه منفی شما نسبت به زندگی را تغییر میدهد و به شما کمک میکند تا امید و میل خود به زندگی را بازیابید.
فراموش نکنید که رواندرمانی زمانبر است، عجله نکنید و به درمان خود اجازه دهید تا کامل شود. روشهای معمول رواندرمانی رفتار شناختی، میانفردی و روانپویشی هستند که در اغلب موارد از هر سه این روشها به صورت ترکیبی برای درمان استفاده میشود. در رواندرمانی بر روی افکار منفی و نحوه تغییر نگاه بیمار به زندگی کار میشود. با کمک متخصص میتوانید ریشه افسردگی خود را بیابید و به درمان خود کمک کنید.
انتخاب متخصص و درمانگر مناسب در روند درمان بسیار پراهمیت است. در درمان افسردگی باید با درمانگر خود احساس راحتی داشته باشید، در کنار او حس امنیت کنید و با خیال راحت او را در جریان مشکلات خود بگذارید تا درمانتان را به خوبی پیش ببرید.
مصرف دارو
اگرچه رواندرمانی رایجترین روش درمان افسردگی است اما با پیشرفت بیماری با تشخیص متخصص ممکن است در کنار رواندرمانی دارو نیز تجویز شود. داروها به تعادل مواد شیمیایی موجود در مغز و درمان این بیماری کمک میکنند. دارو به تنهایی نمیتواند افسردگی را درمان کند زیرا این بیماری نیاز به درمانهای روانشناختی دارد. با شدت گرفتن بیماری نیاز به مصرف دارو بالا میرود و با بهبود بیمار، میتواند دوc مصرف دارو را پایین آورد تا جایی که نیاز به دارو قطع شود. با قطع دارو جلسات رواندرمانی نباید قطع شوند و ادامه آنها ضروری است، تا بیمار به وضعیت ثابتی دست یابد. فراموش نکنید که هر دارویی، عوارض خاص خود را دارد.
به خاطر داشته باشید که در رواندرمانی و یا مصرف دارو نباید تغییر سبک زندگی را نادیده بگیرید. برای جلوگیری از برگشت بیماری و سرعت بخشیدن به روند درمان خود نکاتی که در قسمت تغییر سبک زندگی ذکر شد را در زندگی خود تاثیر دهید.

راه های درمان افسردگی
سایر روشهای درمانی
استفاده از روشهای درمانی دیگر مثل طب سوزنی، یوگا، مدیتیشن، مصرف داروهای گیاهی و مکملهای ویتامینی میتواند در کنار روشهای اصلی درمان افسردگی، به درمان این بیماری کمک کند. مدیتیشن و یوگا نیز به کاهش استرس شما و درمان افسردگی کمک میکند و احساس شادی و نشاط را در شما ایجاد میکند.
فراموش نکنید که استفاده از طب سوزنی در نقاط خاصی از بدن باید توسط یک متخصص باتجربه انجام شود. از سوی دیگر مصرف مکملها نیز باید با مشورت پزشک باشد چرا که ممکن است عوارضی به همراه داشته و یا با سایر داروهای مصرفی شما تداخل داشته باشند.

درمان قطعی افسردگی
توصیههایی برای کمک به درمان افسردگی
جسم خود را فعال نگه دارید
افزایش فعالیتهای بدنی در طول روز باعث تخلیه انرژیهای اضافی و منفی ذهن میشود و اشتیاق شما نسبت به کار و فعالیت را افزایش میدهد. در طول روز، هر کاری را دوست دارید انجام دهید تا از به بهترین نحو به کاهش انرژیهای منفی خود کمک کنید.
با دوستان نزدیکتان صحبت کنید
صحبت کردن با کسی که با او احساس راحتی میکنید و به او اطمینان دارید میتواند انرژیهای منفی وجود شما را کاهش دهد. با دوست نزدیکتان مشکلات خود را درمیان بگذارید و از او مشورت بگیرید.
بدون هدف، قدم بزنید
گاهی بدون اینکه به چیزی فکر کنید و یا هدفی داشته باشید قدم بزنید، بدوید، شهرگردی کنید، در کافهای بنشینید و ذهن خود را از هر چه هست، منحرف کنید.
احساسات خود را بنویسید
هر چه که در ذهن دارید را به روی کاغذ بیاورید. محرمانهترین مسائل، حرفهایی که گفتنشان برای نزدیکترین دوستانتان هم سخت است را بنویسید و ذهنتان را تخلیه کنید؛ در نهایت، احساس راحتی خواهید کرد.
سخن آخر
برای هر کسی، روش مقابله و درمان این بیماری متفاوت با دیگری است. سعی کنید خود را خوب بشناسید، با دلایل بروز افسردگی آشنا شوید و اگر مبتلا به این بیماری شدید، بدون هیچگونه شرمندگی با متخصص مشورت کنید. مشاوره و رواندرمانی بهترین راه برای درمان اختلال افسردگی است. فراموش نکنید که افسردگی یک بیماری قابل درمان است. به فکر سلامت روح خود باشید.
لیمووو برای سلامتی روح شما و نجات از افسردگی مطالب زیر را نیز پیشنهاد میکند:
درمان افسردگی با گیاهان دارویی
دلایل اعتماد به نفس پایین چیست؟
به نظرم افسردگی یعنی مرگ با امکان ادامه زندگی
👍🏻