28 February 2021
سیااه-دانه

دایره المعارف سیاه دانه

مدت زمان زیادی است که از سیاه دانه به عنوان درمان طبیعی و گیاهی برای انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود. چیزی که باعث شده تا این دانه به معجزه سلامتی تبدیل شود، خاصیت آنتی اکسیدانی بالای آن است.

چقدر در مورد این دانه سیاه می‌دانید؟ با خواص بی‌نظیر آن آشنایی دارید؟ با ما همراه باشید تا گنجینه کاملی از این دانه سیاه را با هم ببینیم.

 

سیاه دانه

سیاه دانه

سیاه دانه چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست،شونیز، دانه ای سیاه و تقریبا هم اندازه کنجد است که طعم تلخ و مزاج گرم و خشکی دارد. زادگاه این دانه پرخاصیت جنوب غرب آسیاست که از اولین کاربردهای آن می‌توان به خاصیت ضدانگل، ضد باکتری و مسهل بودن آن اشاره کرد. این دانه سیاه نام‌های دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • سیاه تخمه
  • سرنیچ سیاه
  • سنوخ سیاه
  • کمون اسود
  • شونیز
  • شونوز
  • کمون هندی

خواص استثنایی سیاه دانه

دشمن کلسترول و چربی خون

اصولا بدن به مقدار متعادل به تمامی مواد نیاز دارد و کلسترول نیز از همان دسته مواد است. اما افزایش کلسترول در خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را تا چندین برابر افزایش دهد.

تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف شونیز و روغن آن تا چندین برابر میزان کلسترول را کاهش می‌دهد و با این کار قلب سالمی را برایتان فراهم می‌کند.

اگر می‌خواهید کلسترول خونتان را کاهش دهید، کافی است روزانه ۲ گرم شونیز را به مدت ۱۲ هفته مصرف کنید.

 

چربی خون

چربی خون

معدنی از آنتی اکسیدان

رادیکال‌های آزاد مضر تاثیرات مخربی بر روی سلول‌ها می‌گذارند. اما یکی از مواردی که می‌تواند این رادیکال‌ها را خنثی کند و تاثیر چشمگیری بر روی سلامت و جلوگیری از بیماری‌ها بگذارد، آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان یکی از پایه‌های ترکیبات شونیز است و بدن را در برابر بیماری‌هایی چون سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و چاقی ایمن می‌کند.

همانطور که گفته شد آنتی اکسیدان علی الخصوص نوع تیموکینون آن از سرطان جلوگیری می‌کند. سرطان‌هایی چون سرطان پستان، دهانه رحم، پانکراس، ریه، پروستات، پوست، خون و روده بزرگ از جمله سرطان‌هایی است که می‌توان با آنتی اکسیدان از آن‌ها پیشگیری کرد.

تحقیقات بیشتری در مورد خاصیت ضد سرطانی شونیز در حال انجام است.

تنظیم کننده قند خون

قند خون یکی از بیماری‌هایی است که کنترل نکردن آن باعث بیماری‌هایی چون دیابت و عوارض ناشی آن، آسیب عصبی، مشکلات بینایی و… شود. مطالعات انجام گرفته نشان داده است که این دانه سیاه می‌تواند با تنظیم کردن قند خون، قند خون ناشتا و مقامت به انسولین را برطرف کند.

 

قند خون

قند خون

کاهش التهابات

التهابات مانند شمشیر دو لبه عمل می‌کنند، زیرا از یک طرف واکنش بدن در برابر آسیب‌ها و عفونت‌هاست و از طرفی نیز می‌تواند باعث بروز بیماری‌های قلبی، دیابت و یا انواع سرطان شود. شونیز با خاصیت ضد التهابی که دارد می‌تواند در برابر این مشکلات از بدن محافظت کند.

پیشگیری از زخم معده

یکی از مشکلات مربوط به معده زخم معده است که در صورت آسیب رساندن اسید معده به مخاط پوششی معده به وجود می‌آید. شونیز با درمان ۸۳ درصد از مشکلات زخم معده توانسته مرحمی برای این بیماری باشد.

 

پیشگیری از زخم معده با سیاه دانه

پیشگیری از زخم معده با سیاه دانه

دارویی برای فشار خون

طبق تحقیقات مشخص شده است که ‌این دانه سیاه می‌تواند گزینه مناسبی برای درمان فشار خون باشد. برای اینکار کافیست به مدت ۸ هفته روزی دوبار ۲۰۰ گرم از این دانه سیاه استفاده کنید تا تاثیر چشمگیر آن را در کاهش فشار خون مشاهده کنید.

ارزش غذایی سیاه دانه در هر ۱۰۰ گرم

انرژی: ۳۴۵ کالری

چربی کل: ۱۵ گرم

کلسترول: ۰

سدیم: ۸۸ میلی گرم

پتاسیم: ۱۶۹۴ میلی گرم

کربوهیدرات کل: ۵۲ گرم

فیبر رژیمی: ۴۰ گرم

پروتئین: ۱۶ گرم

شونیز سرشار از امگا ۳ و ۶ می‌باشد.

 

شونیز، بمب امگا3

شونیز، بمب امگا۳

عوارض سیاه دانه

هر چند شونیز خواصی زیادی دارد که با هم دیدیم، ممکن است این دانه سیاه مشکلاتی را در برخی افراد ایجاد کند که به آن می‌پردازیم:

  • تماس شونیز با پوست برخی افراد می‌تواند سبب بروز جوش‌های قرمز یا درماتیت تماسی شود.
  • شونیز برای پرفشاری خون مفید است اما برای کسانی که فشار خون پایینی دارند ممکن است سبب بروز حالت تهوع، خستگی، تاری دید و… شود.
  • شونیز برای زنان باردار و شیرده مجاز نیست. زیرا شونیز در دوران بارداری سبب بروز انقباضات رحمی، و در مادران شیرده باعث افزایش جریان شیر شود.
  • شونیز به خاطر خاصیت ضد سرطانی که دارد ممکن است از تاثیر درمان‌های سرطان بکاهد و به همین دلیل این سیاه کوچک ممکن ست تداخل دارویی ایجاد کند.
مصرف شونیز برای زنان باردار غیر مجاز است!!!

مصرف شونیز برای زنان باردار غیر مجاز است!!!

دوز مصرفی سیاه دانه در روز چقدر باشد؟

مصرف بیش از اندازه هر چیزی خوب نیست که شونیز نیز از این قاعده مستثنا نمی‌باشد. بهترین میزان مصرفی برای شونیز، ۱ الی ۲ قاشق غذاوری در روز است.

نحوه مصرف سیاه دانه

این دانه سیاه را می‌توانید در ترشی‌ها، برخی شیرینی‌ها نظیر بیسکویت‌ها، با پنیر هنگام صبحانه، له شده و یا به صورت چای دم کنید و استفاده کنید.

چگونه دمنوش سیاه دانه آماده کنم؟

آماده سازی این دمنوش کاملا شبیه به دم کردن چای است، کافیست یک قاشق غذاخوری از این دانه سیاه را در قوری ریخته و با یک لیوان بزرگ آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید.

دمنوش سیاه دانه

دمنوش سیاه دانه

معجزه سیاه دانه و عسل برای افراد بلغمی

به افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند، بلغمی می‌گویند. شونیز به عنوان یک مبارز عالی برای بلغم شناخته شده است.
ویژگی‌های افراد بلغمی:
  •  ظاهری تپل
  • سفید پوست
  • عدم برجستگی عروق روی دست
  • انگشت های کوتاه و چاق
  • دارای سستی و رخوت
  • خواب های طولانی مدت و سنگین
  • عکس العمل های کند
  • آب دهان زیاد
  • نفخ معده
  • رنگ چشم روشن
  • موهای روشن صاف و لخت و موهای بدن بسیار کم و پرزمانند
 معجون شونیز و عسل بر دستگاه گوارش تاثیرات بسیار مناسبی دارد؛ و برای افرادی که نفخ‌های بلغمی و بیماری‌های انگلی دارند، مناسب است.
دیگر خواص معجون شونیز و عسل عبارتند از:
  • تقویت کننده سیستم ایمنی
  • درمان سرماخوردگی های پشت سر هم
  • ادرارآور و درمانی برای پروستات
  • درمان سردردهای مزاج سرد
  • درمای برای جوش‌های صورت، البته جوش‌های بدون التهاب
  •  بهبود دهنده بیماری‌ها پوستی نظیر لک و پیسی
  • درمان کننده سنگ کلیه و مثانه
  • درمان افسردگی به دلیل مزاج گرم آن
  • درمان اضطراب و تپش‌های قلب و تنظیم کننده ضربان قلب
  • درمان کننده آسم و حساسیت به دلیل وجود آنتی هیستامین موجود
  • افزایش دهنده میل جنسی
  • افزایش دهنده تعداد اسپرم
مزاج‌ها

مزاج‌ها

نتیجه گیری

پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود: “ما من داء إلا فی الحبه السوداء منه شفاء إلا السام” یعنی هیچ بیماری نیست مگر شفای آن در سیاه دانه است جز مرگ. پس از این سیاه پرفایده غافل نشوید.

همانطور که دیدیم این دانه سیاه علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دارد می‌تواد مضرراتی نیز داشته باشد، پس قبل از شروع ان به پزشک مراجعه کنید.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *