27 November 2020
آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت سنتی و مجلسی

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا که از ترکیبات نخود، گوشت، حبوبات و سبزی تشکیل شده است، با تیلیت کردن خورده می‌شود. آبگوشت انواع مختلفی دارد که در شهرهای مختلف با سبزی‌ها و ادویه‌های مختلفی طبخ می‌شود. از معروف‌ترین‌های آن، آبگوشت بزباش، آیگوشت بلغور و … است.

با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای لذیذ و سنتی را برای شما بیان کنیم.

(توجه کنید که مقدار مواد این دستور آشپزی برای ۴ نفر است.)

مواد لازم

  • گوشت آبگوشتی : ۵۰۰ گرم
  • نخود : ۱/۲ پیمانه
  • سیر خام : ۲ حبه
  • پیاز : ۱ عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد
  • سیب زمینی : ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
  • لوبیا سفید : ۱/۲ پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت

برای اینکه غذای شما طعمی عالی و خوشمزه داشته باشد، بهتر است همه نکات را رعایت کنید.

برای تهیه این غذا بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و در صورت امکان آب آن را چند مرحله عوض کنید تا هم زودتر بپزد و هم نفخ حبوبات کاهش یابد.

گوشت گوسفندی را داخل قابلمه بریزید و مقداری آب سرد داخل قابلمه بریزید تا حدی که روی گوشت را کاملا بگیرد. بهتر است برای آبگوشت گوشت بااستخوان استفاده کنید تا غذای شما خوش طعم‌تر شود.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بعد از اینکه آب به جوش آمد، همه آب آن را دور بریزید.

مجددا داخل قابلمه آب بریزید. این بار از آب ولرم استفاده کنید. حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. سیر و پیاز خرد شده، حبوبات و گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید.

سیب زمینی‌ها را هم پوست بگیرید و به همراه فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید.

در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید غذا به آرامی تا حدود ۳_۴ ساعت بپزد.
یک ساعت قبل از اینکه آبگوشت جا بیفتد، نمک، رب گوجه فرنگی و یک عدد چوب دارچین را به آبپوشت اضافه کنید و منتظر باشید تا آبگوشت کاملا جا بیفتد.
دقت کنید که قبل از اینکه غذا را سرو کنید، چوب دارچین را از ظرف خارج کنید.

طرز-تهیه-آبگوشت

طرز-تهیه-آبگوشت

نکاتی برای سرو آبگوشت

  • آبگوشت بهتر است همراه سبزی و پیاز مصرف شود. زیرا پیاز و سبزی حاوی پتاسیم است که برای مبتلایان به فشار و چربی خون مفید است. این افراد نباید هنگام مصرف آبگوشت، به آن نمک بزنند.
  • به دلیل اینکه این غذا سنگین و مقوی است، بهتر است در وعده ناهار استفاده شود.
  • مناسب ترین قابلمه برای آبگوشت، دیگ سنگی است بعد آن چدن و در نهایت قابلمه مسی.
  • خوردن عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند، بعد از آبگوشت ضروری است.
  • ادویه مناسب برای آبگوشت، زردچوبه است اما می‌توان برای خوش طعم کردن آن کمی زعفران و زیره هم به آن اضافه کرد.

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *