آشپزی یکی از هنرهایی است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. در ایام قدیم، فقط بانوان آشپز بودند اما با گذشت زمان که آشپزی یک هنر شناخته شد، آقایان هم نیز به جرگه آشپزها پیوستند و امروزه بهترین آشپزها آقایان هستند.
حال این سوال پیش میآید که آشپز کیست؟
آشپز به کسی میگویند که آماده سازی غذا به عهده اوست و غذاها را او تهیه میکند. در بعضی ازکشورها سه سال طول میکشد تا فرد به عنوان یک آشپز شناخته شود.
این افراد یک سری وظایف دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- تهیه و پختن غذاها طبق استانداردها
- نظارت بر کیفیت مواد اولیه
- رعایت دستورالعملهای بهداشتی، سلامت
- داشتن شناخت کافی و انتخاب مواد اولیه
اکثر آشپزها کار خود را با کارآموزی شروع میکنند.
در این مدت فرد باید مدت زمان زیادی را در آشپزخانه سپری میکند و کارهایی مانند شستشوی ظروف یا خرد کردن مواد اولیه و… را به عهده دارد و پس از مدتی تجربههای زیادی کسب میکند. در مراحل بعدی فرد به عنوان دستیار آشپز انتخاب میشود و در غیاب آشپز او کارهای آشپزخانه را به عهده میگیرد و اداره میکند.
یک آشپز برای اینکه در کار خود موفق باشد لازم است که مهارتهای زیر را دارا باشد:
- علاقه شدید به آشپزی
- توانایی کار تیمی
- نظم و انظباط بالا
- خلاقیت در تزیئن غذاها
- رعایت بالاترین استانداردها
- توانایی تحمل فشار کاری بالا
یادتان نرود که مهمترین فاکتور در موفقیت در آشپزی، داشتن علاقه است.
آشپزی یک هنر و مهارت برای آماده کردن غذا میباشد. هنگامی که انسان در زمان قدیم آتش را کشف کرد، آشپزی در میان مردم رایجتر شد.
هر کشوری نوع خاصی آشپزی دارد که با کشورهای دیگر متفاوت است اما بعضی کشورها یک سری غذاهایشان شبیه به هم است مانند کشورهای اروپایی و آمریکایی و …

آشپزی
تحصیلات لازم برای آشپز شدن
زمان قدیم افراد بصورت تجربی وارد شغل آشپزی میشدند اما امروزه آشپزی به عنوان یک شغل حرفهای شناخته میشود و برای ورود به این شغل باید تخصص لازم را داشته باشند. افرادی که به این حرفه علاقه دارند، میتوانند بعد از گذراندن سال اول متوسطه، در رشته کاردانش، آشپزی را انتخاب کنند و ادامه تحصیل دهند. افرادی هم هستند که در رشتههای دیگر تحصیل کرده اند اما به آشپزی علاقه دارند. این افراد میتوانند با مراجعه به مراکز فنی حرفه ای در رشته آشپزی مهارت و تجربه لازم را کسب کنند و وارد بازار کار شوند.
بازار کار آشپز
آشپزها میتوانند در مکانهای مختلفی از جمله هتلها، آشپزخانههای صنعتی، رستورانها و … مشغول به کار شوند. این افراد با داشتن مهارت کافی میتوانند به عنوان مدیر آشپزخانه یا سرآشپز انتخاب شوند یا به صورت سازمانی با شرکتهای مختلف قرارداد ببندند.
آشپزها میتوانند با گذراندن دورههای لازم و اخذ مدارک مرنبط، آموزشگاه آشپزی تاسیس کنند و برای خود کسب درآمدی داشته باشند.
و چقدر عالی که کسب درآمد افراد از جایی باشد که به آن علاقه دارد.